shadow copy

Have questions about Backup4all, or having problems using it? Ask here for help.
Post Reply
jockel
Posts: 16
Joined: Sat Jan 30, 2010 5:24 pm

shadow copy

Post by jockel » Mon Apr 18, 2016 12:13 pm

Hi,
I am backing up to a local harddrive, differential backup.
I am logged in as the user "A"
If I run the backup manually, open files are (databases) are backed up properly.
I schedule the backup job witht he same user "A" and enable "run whether the user is logged on or not".
The scheduled backup job never backs up these open files, the respective section of
the log file reads:
[18.04.2016 05:35:10] Preparing shadow copy
[18.04.2016 05:35:10] Could not create Volume Shadow Copy. Locked files will not be copied. The user needs administrative rights to use Volume Shadow Copy

[18.04.2016 05:35:10] Archiving files to easyvet_2016-04-18.2_C.zip
[18.04.2016 05:36:00] Warning: Skipping file C:\easy-vet\easyvet\base\objects.dat
Der Prozess kann nicht auf die Datei zugreifen, da sie von einem anderen Prozess verwendet wird (TLFNFileStream.CreateFile) (srFileOpenError)
[18.04.2016 05:36:00] Warning: Skipping file C:\easy-vet\easyvet\base\objects.idx
Der Prozess kann nicht auf die Datei zugreifen, da sie von einem anderen Prozess verwendet wird (TLFNFileStream.CreateFile) (srFileOpenError)

In case you need the entire log, please tell me wehre to send it!

Any idea?

Thank you for reading!
Regards
Jockel

Support
Posts: 1496
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:46 pm
Location: Cluj-Napoca, Romania
Contact:

Re: shadow copy

Post by Support » Thu Apr 21, 2016 7:06 am

Hi,

Please go to Control Panel->Task Scheduler and edit the task created by Backup4all.
Select the option "Run with highest privileges" from the "General" page.
Do you still have the problem?

jockel
Posts: 16
Joined: Sat Jan 30, 2010 5:24 pm

Re: shadow copy

Post by jockel » Thu Apr 21, 2016 10:02 am

Hi,

I checked, the option "Run with highest privileges" was not set.
I did this now and will see tomorrow if the backup jobs
are executed properly now.

I will keep you updated!

Regards
Jockel

jockel
Posts: 16
Joined: Sat Jan 30, 2010 5:24 pm

Re: shadow copy

Post by jockel » Sat Apr 23, 2016 7:01 am

Hi,

yes, to set this option "Run with highest privileges" is definitely required.
I verified this on several instllations with "windows 7" and "server 2008".
Can you set this option automatically with future releases?
Regards
Jockel

Post Reply