slow performance

Have questions about Backup4all, or having problems using it? Ask here for help.
Post Reply
madasafish
Posts: 4
Joined: Tue Apr 18, 2017 1:20 pm

slow performance

Post by madasafish »

Since the last couple of updates Backup4All is very slow in initial loading of the program then very slow to start a back-up set. Once the back-up set has loaded the running the seems to complete reasonably quickly. Has anyone experienced a similar issue and have a solution to the problem?

Adrian (Softland)
Posts: 1710
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:46 pm

Re: slow performance

Post by Adrian (Softland) »

Hi,

Does it stays on a specific starting phase?
Please make sure you have the latest version, which is now: 9.3.420.
Do you know you can monitor your backups remotely with Backup4all Monitor? You can read more here: https://www.backup4all.com/backup4all-monitor.html

madasafish
Posts: 4
Joined: Tue Apr 18, 2017 1:20 pm

Re: slow performance

Post by madasafish »

The issue is when manually running a scheduled backup set. From selecting the set it takes 20 seconds or more before the action is started.

Adrian (Softland)
Posts: 1710
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:46 pm

Re: slow performance

Post by Adrian (Softland) »

Hi,

When you select a backup job, the backup catalog is loaded.
Is that a large .bkc catalog file?
Do you use the local catalog or the catalog from backup destination?
Do you know you can monitor your backups remotely with Backup4all Monitor? You can read more here: https://www.backup4all.com/backup4all-monitor.html

Post Reply