Scheduled backups / Windows Scheduler not working

Have questions about Backup4all, or having problems using it? Ask here for help.
Post Reply
Dude
Posts: 2
Joined: Tue Jan 25, 2011 3:22 am

Scheduled backups / Windows Scheduler not working

Post by Dude » Tue Jan 25, 2011 3:54 am

I am running Windows XP SP3, Backup4All version 4.5, build 234 (trial version).

I have created backup jobs and run them manually successfully, but they do not run as scheduled tasks - I scheduled them within the job properties using Windows Task Scheduler. I do not have a Windows login enabled on my system for myself, nor a password - I am the only user on my system and my account has administrator rights. I have enabled within Bk4All the option to accept a blank password.

I have run a test task within Windows Scheduler and it has run properly.

Can you help me figure why they are not working automatically? I really appreciate your help. You always respond extremely quickly. Thank you in advance.

Dude
Posts: 2
Joined: Tue Jan 25, 2011 3:22 am

Re: Scheduled backups / Windows Scheduler not working

Post by Dude » Wed Jan 26, 2011 9:26 am

I have just further isolated at what point the automatic process is not working, AND I have been able to do a work-around to get a scheduled job to run automatically.

To get a scheduled backup job I created in Backup4All to run via Windows Task Scheduler I:

1) created, scheduled, and saved a backup job within Backup4All
2) opened up the Windows Task Scheduler's window
2) went into the properties of the job I had created in Backup4All
3) defined the scheduled time within THAT properties window and saved it, and
4) the backup task ran, even without Backup4All open and running.

So, I was able to get the backup job to run as a service, within Windows XP, without Backup4All running. BUT, I have to create the backup job and it's schedule WITHIN Backup4All, save the job, go into Windows Task Scheduler, re-define the schedule for that job in there and save it. It then works.

Do you folks at Support have any idea why this might be happening and how I can get it to all work from with my Backup4All?

Thank you in advance for any help / light you can provide.

Support
Posts: 1471
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:46 pm
Location: Cluj-Napoca, Romania
Contact:

Re: Scheduled backups / Windows Scheduler not working

Post by Support » Thu Jan 27, 2011 2:20 pm

Hi,

We do not have such problems here.
What is different in the scheduler task created by Backup4all and the one you created?

You can also try scheduling a backup job using the Built-in scheduler from Backup4all.

Post Reply