Question about setting a custom split size

Have questions about Backup4all, or having problems using it? Ask here for help.
Post Reply
backdraft
Posts: 15
Joined: Fri Jun 17, 2011 6:29 am

Question about setting a custom split size

Post by backdraft » Thu Sep 22, 2011 5:42 pm

Hi,

I want to limit the size of the backup to 45GB per disc(I'm using 50GB discs). The reason I want to do this is because of some burning problem that I haven't being able to resolve.
The problem is that the burn fails when ever I write a 50GB disc full(46,62GB), but it works ok if I leave it to 45GB. This happens on all software, not just on backup4all.

My question is will I have to keep changing the split size manually if I continue adding to a to my backup.
For example if I have a backup that spans over 3 discs (two "full" (45GB) and the third with some data on it)
Do I always have to set the split size according to the available space on the last disc or does backup4all prevent from exceeding the 45GB limit per disc?

If the split option doesn't limit the size per disc, is there any other method of doing this?

Support
Posts: 1471
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:46 pm
Location: Cluj-Napoca, Romania
Contact:

Re: Question about setting a custom split size

Post by Support » Fri Sep 23, 2011 11:17 am

Hi,

Backup4all will read the free space on that disk and will use it, if that is smaller than the split size.

backdraft
Posts: 15
Joined: Fri Jun 17, 2011 6:29 am

Re: Question about setting a custom split size

Post by backdraft » Fri Sep 23, 2011 12:19 pm

[quote="Support"]Hi,

Backup4all will read the free space on that disk and will use it, if that is smaller than the split size.[/quote]

The burning problem is related to reading the available space on the disc.
For some reason it tries to write a few hundread MB's too much data on the disc. Thats why the burn fails when burning a full disc.
This is why I want to limit it manually to 45GB per disc.

It is very similar to a Win 7 blu ray burning bug. It should only effect the inbuilt win 7 burner, but for me it effects all software.

http://support.microsoft.com/kb/2575215

Does using the split option get around this bug?

Support
Posts: 1471
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:46 pm
Location: Cluj-Napoca, Romania
Contact:

Re: Question about setting a custom split size

Post by Support » Tue Sep 27, 2011 11:07 am

Hi,

No other client reported this problem. Please make sure there is no problem with the device drivers.
You can set a custom size split to make sure the backup will be fine, or you can use blank disks.

Post Reply