Outlook Plugin not showing in drop-down menu

Have questions about Backup4all, or having problems using it? Ask here for help.
Post Reply
kitty2

Outlook Plugin not showing in drop-down menu

Post by kitty2 »

Hi, I just downloaded the newest version (4.3) of backup4all standard onto a new computer running Windows 7 home premium. When I went to set up a backup for Outlook 2007 according to the directions, there was no drop down menu option for Outlook 2007. I went into the backup4all install directory and the Outlook plugin is there but it is not showing in the program selction menu. I uninstalled and re-installed backup4all and the plugin is still not showing up.

I also went into Tools-Plugins menu and tried to add the MicrsoftOutlookSources.dll plugin manually and it did not work. The error message was: The plugin must be an XML file. If this is the case, then why did the OutlookExpressSources.dll plugin install? I also went into the C:\Users\"myname"\AppData\Roaming\Softland\Backup4all Standard 4\Plugins\ folder and tried to add it from there and I got the same error message.

I'm migrating from XP to Windows 7 and I'm guessing the problem might be a file security issue. I'd rather not have to build the Outlook backup from scratch when I know there is a plugin available.

Thanks.

Adrian (Softland)
Posts: 1697
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:46 pm

Re: Outlook Plugin not showing in drop-down menu

Post by Adrian (Softland) »

Hi,

You also wrote us on our email support. We asked you for some detailed logs to see exactly what the problem is.
Do you know you can monitor your backups remotely with Backup4all Monitor? You can read more here: https://www.backup4all.com/backup4all-monitor.html

kitty2

Re: Outlook Plugin not showing in drop-down menu

Post by kitty2 »

Sent them via the email address yesterday.

Adrian (Softland)
Posts: 1697
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:46 pm

Re: Outlook Plugin not showing in drop-down menu

Post by Adrian (Softland) »

Hi,

Please download the latest version of Backup4all 4.4 from our website.
Do you still have the problem?
Do you know you can monitor your backups remotely with Backup4all Monitor? You can read more here: https://www.backup4all.com/backup4all-monitor.html

kitty2

Re: Outlook Plugin not showing in drop-down menu

Post by kitty2 »

Yes, I do. I'm still getting the Outlook plugin must be XML error. I sent an email to support as well.

rickL

Re: Outlook Plugin not showing in drop-down menu

Post by rickL »

Hi,
I just installed v4.4 and I'm having the same problem - no Outlook plugin.

Adrian (Softland)
Posts: 1697
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:46 pm

Re: Outlook Plugin not showing in drop-down menu

Post by Adrian (Softland) »

Hi,

Can you import the plugin from the Backup4all installation folder, under Plugins subfolder?
Do you know you can monitor your backups remotely with Backup4all Monitor? You can read more here: https://www.backup4all.com/backup4all-monitor.html

Post Reply