Incremental Backup Not Adding New Files

Have questions about Backup4all, or having problems using it? Ask here for help.
Post Reply
miqrogroove
Posts: 4
Joined: Sat May 14, 2016 5:38 pm

Incremental Backup Not Adding New Files

Post by miqrogroove » Thu Aug 29, 2019 5:18 pm

I'm noticing unexpected backup behavior over the past month or so. Here is the scenario.

Backup4all version 5.5 Build 850

Incremental backup job sourced from a local hard drive. There are around 22 increments since the original full backup.

I'm looking at one folder in particular where file versions are frequently saved as separate files, backed up, and then deleted. However, the last two runs of the job added only one new file from this folder, and completely failed to backup any modified files.

I am, at the moment, running a Full backup to determine if that will resolve the problem.

Are there any known causes of such a problem? Is there any reason to believe upgrading Backup4all would resolve this?

Support
Posts: 1477
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:46 pm
Location: Cluj-Napoca, Romania
Contact:

Re: Incremental Backup Not Adding New Files

Post by Support » Fri Aug 30, 2019 10:50 am

Hi,

Please uncheck the "Smart file scanning mode" option from Backup Properties->Advanced page.
See if you still have the problem.

miqrogroove
Posts: 4
Joined: Sat May 14, 2016 5:38 pm

Re: Incremental Backup Not Adding New Files

Post by miqrogroove » Fri Aug 30, 2019 2:36 pm

Thank you for that idea. I will try it on future backups.

The Full backup did run normally, so I don't have to worry so much for now.

Post Reply