Doesn't run on windows startup

Have questions about Backup4all, or having problems using it? Ask here for help.
Post Reply
KBeng
Posts: 2
Joined: Fri Oct 08, 2010 12:04 pm

Doesn't run on windows startup

Post by KBeng »

I just upgraded to Backup4all 4 and moved to Windows 7 and I can't get it to run at windows startup. I have Start at Windows startup checked and visualation mode set to minimized on windows startup (I changed it from tray based on a recommendation in this forum). Any other suggestions?

Adrian (Softland)
Posts: 1694
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:46 pm

Re: Doesn't run on windows startup

Post by Adrian (Softland) »

Hi,

Please go to Control Panel->Task Scheduler. Do you see the task for Backup4all to start at Windows Startup?
Do you know you can monitor your backups remotely with Backup4all Monitor? You can read more here: https://www.backup4all.com/backup4all-monitor.html

Guest

Re: Doesn't run on windows startup

Post by Guest »

Yes, the scheduled backups show in the Task Scheduler. Where would it show that Backup4All should run at Windows startup?

Adrian (Softland)
Posts: 1694
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:46 pm

Re: Doesn't run on windows startup

Post by Adrian (Softland) »

Hi,

In Triggers tab, the task should be set to start at log on.
Do you know you can monitor your backups remotely with Backup4all Monitor? You can read more here: https://www.backup4all.com/backup4all-monitor.html

KBeng
Posts: 2
Joined: Fri Oct 08, 2010 12:04 pm

Re: Doesn't run on windows startup

Post by KBeng »

Seems to me that would make it run when I start the program, rather than at Windows startup. The way my previous version worked was that Backup4All would open at Windows startup, minimized. Then, at the time I had it scheduled, it would run the backup and then shut down automatically. Right now it's running the backup at the scheduled time, but I have to manually start it when I start Windows. I could put it in the Startup folder to run at Windows startup, but I didn't have to do that before. If I go to Tools->Options->Startup in the program, I can see that the "Start at Windows startup" box is checked, but it is not doing that.

Adrian (Softland)
Posts: 1694
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:46 pm

Re: Doesn't run on windows startup

Post by Adrian (Softland) »

Hi,

We don't have such problems here.
Please make sure there is not firewall blocking Backup4all to start at Windows startup.
Do you know you can monitor your backups remotely with Backup4all Monitor? You can read more here: https://www.backup4all.com/backup4all-monitor.html

Post Reply