Backup running even if it isn't

Have questions about Backup4all, or having problems using it? Ask here for help.
Post Reply
mconca
Posts: 9
Joined: Wed Sep 30, 2015 12:30 pm

Backup running even if it isn't

Post by mconca » Mon Nov 09, 2015 11:46 am

Hello.
I run B4A on windows server 2003 r2 sp2 standard (x86).
My tray icon always says that a job is running, even if it isn't.
The icon displays the "Play" symbol and says that one job is running.

Opening B4A interface does not show any job running. History and scheduler are clean.
I've tried clicking tray options "Stop all running" and "Cancel all running" but it didn't do anything.
I've tried rebooting and it solved the problem, but it has shown up again after a while.

It wouldn't be a big problem, but I can't update B4A because of it (it says that there are jobs running), and I would like to know if B4A is actually doing something or not.
I also have to open B4A everytime to know if it is really doing something.
Thank you for your help

Support
Posts: 1496
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:46 pm
Location: Cluj-Napoca, Romania
Contact:

Re: Backup running even if it isn't

Post by Support » Tue Nov 10, 2015 1:52 pm

Hi,

Please make sure the bbackup.exe process is not running in Task Manager.
You can also kill the btray.exe and bservice.exe processes and start the update.

mconca
Posts: 9
Joined: Wed Sep 30, 2015 12:30 pm

Re: Backup running even if it isn't

Post by mconca » Wed Nov 18, 2015 3:09 pm

Hi, thanks for reply.
I've now got these processes active in task manager:
bservice.exe
bTagBackup.exe
bTray.exe

Probably the problem is caused by bTagBackup.exe. I don't know why it stays open even after it has completed the backup job.
May it be related to the fact that backup ends with warnings?

Support
Posts: 1496
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:46 pm
Location: Cluj-Napoca, Romania
Contact:

Re: Backup running even if it isn't

Post by Support » Mon Nov 23, 2015 10:48 am

Hi,

What kind of warnings?
Can you send us the last backup log with warnings at support[at]backup4all[dot]com?

dubej00
Posts: 10
Joined: Thu Jan 10, 2013 5:36 pm

Re: Backup running even if it isn't

Post by dubej00 » Wed Jul 06, 2016 3:08 pm

Hi,

I have the same problem, bTagBackup.exe sometimes stays open at the end of the job. There is no warning.

Any idea?

Regards,
Jonathan

Support
Posts: 1496
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:46 pm
Location: Cluj-Napoca, Romania
Contact:

Re: Backup running even if it isn't

Post by Support » Tue Jul 12, 2016 1:06 pm

@dubej00: Do you have the last version of Backup4all 6.1.188 installed?

dubej00
Posts: 10
Joined: Thu Jan 10, 2013 5:36 pm

Re: Backup running even if it isn't

Post by dubej00 » Tue Jul 12, 2016 11:39 pm

Yes, build 188.

Support
Posts: 1496
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:46 pm
Location: Cluj-Napoca, Romania
Contact:

Re: Backup running even if it isn't

Post by Support » Fri Jul 15, 2016 10:15 am

Hi,

Can you please send us the logs folder to support[at]backup4all[dot]com to see what the problem is?

dubej00
Posts: 10
Joined: Thu Jan 10, 2013 5:36 pm

Re: Backup running even if it isn't

Post by dubej00 » Sat Jul 16, 2016 3:00 pm

Hi,

It seems to be when the last job of the sequence (mirror job from a NAS to a HDD) last a long time... The problem hasn't occurred recently, I will send you logs when it will so.

Thanks!

Post Reply